COMUNITAT GENERAL DE REGANTS DEL CANAL DE LA DRETA DE L´EBRE

ES CONSTITUEIEX OFICIALMENT LA TAULA DE CONSENS PEL DELTA (14/11/2018)

Joan Sabaté, subdelegat del Govern de l'Estat a Tarragona, assumeix el compromís del Govern d'Espanya per invertir i trobar les millors solucions per aturar la regressióAhir, 13 de novembre de 2018, va tenir lloc una nova reunió de la Taula de Consens pel Delta, així com una roda de premsa posterior per presentar i donar oficialitat a la constitució de la Taula. A la trobada hi van participar representants de la Comunitat General de Regants del Canal de la Dreta de l'Ebre, la Comunitat de Regants Sindicat Agrícola de l'Ebre, els alcaldes dels set municipis del Delta de l'Ebre - Amposta, Deltebre, Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d'Enveja, Camarles, l'Aldea i l'Ampolla –, el delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, i el subdelegat del Govern de l'Estat a Tarragona, Joan Sabaté.

L'acte d'ahir és el resultat de mesos de treball per part dels representats de la Comunitats de Regants, que han promogut aquesta iniciativa com a instrument de defensa del territori, enfront la regressió que sofreix el Delta de l'Ebre. Durant tot aquests temps s'han mantingut contactes amb els municipis de la zona, amb representants de les diferents associacions del Delta, així com amb les administracions. L'objectiu d'aquestes trobades ha estat el d'aconseguir sumar adhesions per part dels diferents actors del territori com a mostra de consens en la defensa del Delta.

Un cop constituïda, La Taula de Consens pel Delta té com a principal objectiu lluitar contra la regressió del Delta, convertir-se en l'interlocutor del territori davant les administracions públiques i en l'espai de debat per confrontar solucions.

De la trobada d'ahir queda clara la preocupació i la unanimitat en la necessitat d'actuar i trobar solucions urgents davant la problemàtica. En aquest sentit, Xavier Parallés, delegat del Govern de la Generalitat a les terres de l'Ebre va destacar la iniciativa i la va qualificar com una bona eina per trobar consens i explorar les millors solucions per aturar la regressió. Per la seva banda, el subdelegat del Govern de l'Estat a Tarragona, Joan Sabaté, va assumir el compromís de l'actual Govern en destinar inversions i començar a actuar per posar en marxa solucions a la regressió del Delta. Sabaté va destacar la voluntat de recuperar alguns projectes de l'antic govern de Zapatero, que finalment no es van poder implementar.

Un dels compromisos adquirits a la reunió d'ahir i com a proper pas en l'actuació de la Taula de Consens pel Delta, és traslladar el debat a una comissió tècnica. En aquest sentit, els representants de les Comunitats de Regants van demanar a les administracions una interlocució directe, entre el tècnic de la Taula i els seus gabinets tècnics, per tal de començar a analitzar possibles actuacions.

Durant la reunió també es va parlar dels projectes que han anat sorgint en els últims anys, que van des de la construcció d'un Camí de Guarda, de dics submarins o la recuperació de sediments. En qualsevol cas, els representants de la Taula de Consens pel Delta i de les administracions van coincidir que aquest ha de ser un debat entre tècnics i que és necessari que amb la major urgència es comencin a confrontar propostes. Els diferents actors implicats coincideixen en que serà molt complicat trobar una solució global i que no es planteja aplicar un pla general de protecció de costa i que caldrà aplicar actuacions específiques per a cada espai afectat.


Informació relacionada

Comunitat General de Regants de la Dreta de l´Ebre : NOTÍCIES : ES CONSTITUEIEX OFICIALMENT LA TAULA DE CONSENS PEL DELTA (14/11/2018)

Comunitat General de Regants de la Dreta de l´Ebre
Passeig Canal, 43-49 - Amposta - Tel. +34 977 70 00 81 - correu electrònic
Informació i avís legal

- Aenor. Gestión ambiental. GA-22050457

- Certificat IQNet

- Banc Sabadell