COMUNITAT GENERAL DE REGANTS
DEL CANAL DE LA DRETA DE L´EBRE

Seu electrònica

Jornada – estudi a càrrec del sr. Lluís Berga Casafont

26/7/2017

Comunitat General de Regants de la Dreta de l´Ebre : NOTÍCIES : Jornada – estudi a càrrec del sr. Lluís Berga Casafont

El dia 21 de juliol, la Comunitat General de Regants del Canal de la Dreta de l'Ebre i la Comunitat de Regants- Sindicat Agrícola de l'Ebre, mitjançant els seus Presidents Manel Masià Marsà i Paco Casanova, organitzaren, al Saló d'Actes de la CGRCDE, una jornada – estudi a càrrec del Sr. Lluís Berga Casafont, Catedràtic del Departament d'Enginyeria Hidràulica, Marítima i Ambiental i President de les Grans Preses.

El Sr. Lluís Berga féu una brillant exposició del perills que afecten al nostre Delta per l'augment de les temperatures i, per tant, del nivell del mar, la subsidència, la regressió de la costa, etc. Emfatitzà en què una elevació del nivell del mar de 50 cm., implicaria la pèrdua del Parc Natural i gran part dels cultius de l'arròs; afegí que aquest fet no està tan lluny de produir-se.

Realitzà un repàs pels deltes del món, especialment incidí en els del Mediterràni, que ja fa molts anys han posat solucions als esmentats problemes per a protegir els seus deltes (Itàlia i França). La proposta per al Delta de l'Ebre fou la següent:

La construcció de dues línies de defensa, per mantenir la integritat del Delta i els seus valors mediambientals. Una activa i dinàmica en la línia de costa i un altra passiva, amb camins de guarda per a evitar la inundació i submersió de part de la planura deltaica. També cregué molt important refer, amb arena, les platges per a mantenir la seva dinàmica i estructura actual; protegir amb dunes les illes litorals i promoure actuacions locals específiques a l'Illa de Buda, Platja de la Marquesa i Barra del Trabucador.

Amdòs Presidents i regants assistents a la Jornada, es mostraren molt interessats a aplicar les mesures adients a l'espai deltaic al més aviat possible, i poder pal·liar aquests greus problemes que ens afecten a tots.

Comunitat General
de Regants de la Dreta de l´Ebre
Passeig Canal, 43-49 - Amposta - Tel. +34 977 70 00 81 - correu electrònic
Informació i avís legal | Política de privacitat

- Aenor. Gestión ambiental. GA-22050457

- Certificat IQNet

- Banc Sabadell