COMUNITAT GENERAL DE REGANTS DEL CANAL DE LA DRETA DE L´EBRE

Treballs de manteniment del Canal per tenir-ho tot a punt a la segona quinzena d'abril

La situació actual ens obliga a extremar les mesures de precaució treballant en grups reduïts, que cobreixen zones d'un o dos kilòmetres


Des de fa unes setmanes estem treballant, com fem cada any per aquestes dates, en els treballs de manteniment i reparació del Canal, per tenir-ho tot a punt de cara a la nova temporada de reg, que tenim previst iniciar a partir de la segona quinzena d'abril. Les conseqüències del temporal Glòria van endarrerir l'inici de les tasques de manteniment uns 20 dies ja que vam estar netejant amb aigua dolça algunes de les finques que havien estat inundades per l'aigua del mar.

Com és habitual, els treballs se centren en la revisió de totes les tanques, en la neteja de les portes i portelles, en la reparació de juntes malmeses…. Així com en preparar la regulació de la quantitat d'aigua necessària per a cada tram.

Aproximadament unes 100 persones estem treballant en les tasques de reparació i manteniment, que es reparteixen entre els 70-80 kilòmetres del canal principal i els 500 de les exèquies secundaries. El moment actual afectat pel Covid19 ens ha obligat a extremar les precaucions per tal d'evitar els possibles contagis. La nostra tasca no es pot aturar, ja que es indispensable que els agricultors puguin preparar els seus conreus, però tampoc podem posar en risc la nostra salut. Per això, aquest any, les persones que integren els equips de manteniment i reparació ho fan en grups reduïts de màxim 3 persones que cobreixen trams d'entre un i dos kilòmetres.

L'any actual està resultant difícil, però seguim treballant amb el màxim compromís, tot i les dificultats a les quals ens enfrontem. Abastir d'aigua de la millor qualitat a la nostra comunitat de regants és el nostre gran objectiu, i no escatimarem esforços per tal de garantir que els agricultors puguin desenvolupar la seva tasca de la millor manera possible.

Comunitat General de Regants de la Dreta de l´Ebre
Passeig Canal, 43-49 - Amposta - Tel. +34 977 70 00 81 - correu electrònic
Informació i avís legal

- Aenor. Gestión ambiental. GA-22050457

- Certificat IQNet

- Banc Sabadell