COMUNITAT GENERAL DE REGANTS DEL CANAL DE LA DRETA DE L´EBRE

Entrevista a MANEL MASIÀ MARSÀ president honorífic de CGRDE i Deltamed

19/12/2019

De tots aquests anys m'emporto el suport de totes les persones amb les quals he tingut ocasió de treballar


Comunitat General de Regants de la Dreta de l´Ebre : NOTÍCIES : Entrevista a MANEL MASIÀ MARSÀ president honorífic de CGRDE i DeltamedManuel Masià Marsa deixarà el seu càrrec de President de la Comunitat General de Regants de Canal de la Dreta de l'Ebre el proper dia 1 de gener per passar a ostentar el càrrec de President Honorífic de la mateixa. La seva relació amb la comunitat es remunta a fa més de 40 anys, on ha anat ocupant diferents càrrecs i responsabilitats fins a accedir a la presidència, que ha exercit des de 1996.


Què destacaria de tots aquest anys de la seva presidència?

Es fa difícil destacar-ne una de sola. Han estat molts anys en els quals hem pogut fer moltes coses, i posar en marxa obres importants que el Delta necessitava. Però, possiblement, si hagués de quedar-me amb alguna cosa, seria la relació que he mantingut durant tot aquest temps amb totes les persones amb les quals hem tingut vincles de treball. Em sento molt orgullós del suport que he tingut dels membres de la comunitat, així com dels representants d'altres entitats amb les quals hem tingut l'ocasió de treballar plegats.

Mirant enrere, quin és l'estat actual de la Comunitat?

Puc destacar amb molta satisfacció que hem fet una molt bona feina. Els principis no van ser fàcils, ja que partíem d'una situació complicada a causa del deteriorament del canal, mancança de recursos econòmics i l'aparició de plagues que mai havíem tingut, però durant tots aquests anys amb l'ajuda de les Juntes i els regants hem pogut superar i millorar aquesta situació.

La Comunitat és actualment una entitat sanejada, amb molts projectes i que compta amb un patrimoni que la fa més forta.

Quins pensa que són els majors reptes als quals s'ha d'enfrontar la nova junta?

Indiscutiblement, la protecció del Delta. Hem estat treballant durant molts anys per intentar trobar solucions a la problemàtica de la regressió. De fet, el 1976 ja vam encarregar el primer estudi, però ara ha arribat el moment d'actuar. S'han d'acabar d'unificar criteris; la nova junta s'enfronta al gran repte de començar a fer realitat les diferents solucions que necessiten les zones del Delta.

Per què no s'ha actuat fins ara?

Sí que hem actuat, fent propostes igualment als ministeris com als departaments de territori i agricultura, portem molts anys proposant possibles solucions a la problemàtica. En aquest sentit, ara fa 15 anys vam anar a Madrid, per demanar que es fes una guarda al Delta i encara no s'ha fet. Ja no podem esperar més temps, ha arribat el moment d'actuar amb urgència i per això en els últims mesos s'ha creat una "TAULA DE CONSENS" la qual està treballant molt seriosament perquè es facin les inversions pertinents per a solucionar tan greu problema.

I vostè... seguirà vinculat a la Comunitat o es retira del tot?

M'he jubilat, però seguiré ajudant en tot el que pugui. Penso que després de tots aquests anys aquesta és la meva obligació. La nova junta ja sap que pot comptar amb mi per tot el que necessiti.

També aprofito per felicitar les festes a tots els regants i indubtablement a aquesta nova junta rectora de l'entitat.

Comunitat General de Regants de la Dreta de l´Ebre
Passeig Canal, 43-49 - Amposta - Tel. +34 977 70 00 81 - correu electrònic
Informació i avís legal | Política de privacitat

- Aenor. Gestión ambiental. GA-22050457

- Certificat IQNet

- Banc Sabadell