COMUNITAT GENERAL DE REGANTS DEL CANAL DE LA DRETA DE L´EBRE

Entrevista a Toni Almudever, president de la Zona Delta

29/6/2020


“En els propers anys espero veure un Delta protegit i que els pagesos puguem tenir unes expectatives una mica millors que les actuals”


Des del mes de gener, Toni Almudever és l'actual president de la Zona Delta. Anteriorment, va ocupar la vicepresidència de la Zona i tot les dificultats sorgides, primer amb la tempesta Glòria i actualment amb la pandèmia del Covid-19, inicia la nova temporada amb un cert optimisme.


Comunitat General de Regants de la Dreta de l´Ebre : NOTÍCIES : Entrevista a Toni Almudever, president de la Zona Delta  Quins reptes té com a nou president?

El meu objectiu és mantenir la zona amb la salut econòmica i laboral que tenim actualment i intentar modernitzar algunes instal·lacions, aprofitant els recursos actuals, que no deixen de ser limitats. Anirem millorant algunes infraestructures, com per exemple els canalets, que ja tenen uns quants anys. Treballarem per mantenir, en les millors condicions, els canals de reg i desguassos per tal de garantir que l'aigua arribi de la millor manera als pagesos.


Quines característiques té la zona Delta?

La nostra Zona és la més gran de tota la comunitat de la dreta. Té un 40% de la superfície total del marge dret, amb extensió de 24 mil jornals de terra, que equivalen a més de sis mil hectàrees de terreny. Actualment, hi tenim registrats entre 400 i 500 operadors, tot comptabilitzant les empreses i persones físiques que hi treballen.


Quina és l'activitat més destacada que es desenvolupa?

La més destacada indiscutiblement és l'arròs, però també tenim algun tros a La Carrova dedicat al conreu d'hortalisses i d'algunes espècies d'arbres.


Com va afectar a la zona Delta la tempesta Glòria?

Per sort, a la zona Delta ens va afectar relativament poc. La tempesta va produir alguns d'anys a la zona oest, l'última part del territori, però no va afectar als terrenys d'arròs, ja que no va arribar a entrar-hi l'aigua salada.


I com afronten la nova temporada?

Tots i les dificultats que estem patint en els últims temps, encarem la nova temporada amb relativa tranquil·litat. La poca pluja que ha caigut fins ara, està endarrerint una mica els treballs agrícoles, però esperem afrontar-la amb relativa normalitat.


Com veu la situació del Delta?

És inqüestionable que necessitem protegir-nos, això és el més important. Ens hem de protegir del mar perquè, degut a la seva incidència, ja no hi ha tantes platges i no tenim els recursos que teníem anys enrere. Hem de posar remei a aquesta situació al més aviat possible.


I com li agrada imaginar-se el futur del Delta?

Vull veure les coses des de la perspectiva del got mig ple. Espero que durant els propers anys es protegeixi el Delta i que siguem capaços de mantenir un conreu d'arròs integrat a la nostra biodiversitat. També desitjo que els pagesos puguem tenir unes expectatives una mica millors de les que tenim actualment, que ens permetin no dependre tant de les subvencions que ens arriben.Comunitat General de Regants de la Dreta de l´Ebre
Passeig Canal, 43-49 - Amposta - Tel. +34 977 70 00 81 - correu electrònic
Informació i avís legal | Política de privacitat

- Aenor. Gestión ambiental. GA-22050457

- Certificat IQNet

- Banc Sabadell