COMUNITAT GENERAL DE REGANTS DEL CANAL DE LA DRETA DE L´EBRE

Entrevista a Enric Vidal, president de la Sant Carles de la Ràpita

“Amb la Taula de Consens hem aconseguit unir-nos tots”

Enric Vidal presideix la zona de Sant Carles de la Ràpita des de principis d'aquest any, tot i que porta molts temps vinculat a la seva zona, on ja formava part de la Junta Directiva i del Tribunal d'Aigües. Li preocupa la falta d'actuació de les administracions i el preu de l'arròs, i mostra un punt de confiança en què la feina que està realitzant la Taula de Consens sigui capaç de donar els seus fruits.


Comunitat General de Regants de la Dreta de l´Ebre : NOTÍCIES : Entrevista a Enric Vidal, president de la Sant Carles de la RàpitaQuines característiques té la zona de Sant Carles de la Ràpita?

La nostra zona té una extensió aproximada d'uns 3.100 jornals. Actualment hi ha 3 o 4 empreses que operen a Sant Carles de la Ràpita. Ens dediquem al conreu de l'arròs; si bé també tenim algun petit espai dedicat al conreu d'hortalisses però, actualment, és una activitat molt minsa.

Com veu la situació del Delta?

No la veig massa bé, portem molt temps reclamant a les diferents administracions públiques que inverteixin en el Delta per tal de solucionar els nostres problemes, però no hi ha manera d'aconseguir-ho. Ens trobem davant d'una situació límit i, si no s'apliquen mesures, no podrem subsistir.

Relacionat amb les inversions. Com valora la tasca que està realitzant la Taula de Consens?

La veritat és que la veig molt bé. Hem aconseguit unir-nos tots: ajuntaments, regants, associacions... És la manera de fer sentir les nostres reclamacions. Si no ho aconseguim així... La tasca que s'ha realitzat fins ara ha estat molt positiva i el treball del tècnic de la taula ha estat excel·lent; ara només cal que les administracions no mirin cap a una altra banda i compleixin. Com deia abans, necessitem solucions urgents.

I quina és la situació de l'arròs?

Amb l'arròs tenim un problema de preu, des de fa molts anys es manté i això fa que el seu conreu i comercialització sigui pràcticament insostenible. Depenem d'algunes subvencions i això hauria de canviar. El preu ha de remuntar per poder-nos guanyar la vida. Un altre problema afegit a aquesta situació és que els nostres fills marxen a estudiar fora i ja no tornen, ja que el Delta no els hi ofereix oportunitats.

El turisme pot ser una de les solucions pel Delta?

A nivell de promoció del turisme crec que s'estan fent les coses bé. No fa tants anys el turisme es concentrava pràcticament en 15 dies a l'estiu, però últimament s'ha ampliat l'estacionalitat. Trobo que cada vegada hi ha més gent que té interès en conèixer el Delta. És molt important que siguem capaços de seguir incentivant un turisme familiar, rural i ecològic, que sigui, com fins ara, respectuós amb l'entorn.

Com li agradaria que fos el futur del Delta?

M'agradaria que es poguessin aplicar moltes de les solucions que ja s'han plantejat, que fos un espai amb un tipus de turisme respectuós amb el medi ambient i, sobretot, on ens hi puguem guanyar la vida i que es generin oportunitats per la gent jove.

Comunitat General de Regants de la Dreta de l´Ebre
Passeig Canal, 43-49 - Amposta - Tel. +34 977 70 00 81 - correu electrònic
Informació i avís legal | Política de privacitat

- Aenor. Gestión ambiental. GA-22050457

- Certificat IQNet

- Banc Sabadell