COMUNITAT GENERAL DE REGANTS DEL CANAL DE LA DRETA DE L´EBRE

Nova trobada de la Comissió Mixta (Estat-Generalitat) amb lla Taula de Consens

«Des de la Taula de Consens insistim a la reunió en la necessitat d'aplicar solucions de manera immediata»


El passat 1 de juliol va tenir lloc una nova reunió entre representants de la Taula de Consens i de les administracions públiques. A la trobada, que en aquesta ocasió es va celebrar de forma telemàtica, hi van assistir alcaldes i regidors dels ajuntaments del Delta, representants de les dues comunitats de regants i el tècnic i la secretària de la Taula de Consens. Per part de les administracions, participaren Miguel Ángel García Vera, cap de l'Oficina de Planificació Hidrològica; Antoni Espanya, cap del Servei Provincial de Costes a Tarragona, mentre que la Generalitat fou representada per Albert Alins, director general de Polítiques de Muntanya i del Litoral i Ferran Miralles, director general de Polítiques Ambientals i del Medi Natura.

L'objectiu de la reunió era seguir amb les converses que es van reprendre a finals del mes de maig,. Durant la trobada, es va constatar que, des de les administracions implicades, s'està treballant en dos focus principals: la distribució de sorres per recuperar l'amplada de les platges i els estudis que fan referència als sediments fluvials.

Des de la Generalitat s'informà que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va fer arribar una carta a la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, expressant la necessitat de formalitzar la Comissió Mixta, amb l'objectiu de convertir-la en un actor reconegut i eficient de coordinació i l'elaboració d'un full de ruta o Pla Delta integral.

Durant la reunió també es va fer el seguiment de les propostes fetes. Miguel Ángel Vera, cap de l'Oficina de Planificació Hidrològica, va explicà que han incorporat el Pla Delta i la Taula de Consens a l'Esquema Provisional de Temes Importants (EPTI), precedent del nou Pla Hidrològic de Conca per al període 2021-2027, per tal d'avaluar la problemàtica que sofreix el territori. Entre les mesures proposades es troba el seguiment dels treballs i de les recomanacions elaborades en el marc de la Taula de Consens.


Des de la Taula reclamem actuacions urgents. Planificació de les properes actuacions

S'està molt pendent de les Actuacions més properes, ja que abans de la tardor seria imprescindible planificar una bona actuació aportant sorres de forma que ens permeti guanyar 50 metres a les platges de la Marquesa i Buda i consolidar el trabucador.29/07/2020

Comunitat General de Regants de la Dreta de l´Ebre
Passeig Canal, 43-49 - Amposta - Tel. +34 977 70 00 81 - correu electrònic
Informació i avís legal

- Aenor. Gestión ambiental. GA-22050457

- Certificat IQNet

- Banc Sabadell