COMUNITAT GENERAL DE REGANTS DEL CANAL DE LA DRETA DE L´EBRE

Entrevista a Jordi Audí, President de la Zona d'Aldover

“Tot i ser una zona molt reduïda, som escoltats i tinguts en compte per la comunitat general com qualsevol altra zona”

Vinculat com a regant a la seva zona des de fa molt temps, Jordi Audi va assumir, ara fa 10 anys, un canvi generacional que el va portar a presidir Aldover. Tot i ser un territori molt petit, Audi destaca l'ajuda que reben de la comunitat general i, per altra banda, reclama l'actuació immediata de les administracions per aturar la regressió, a pesar de reconèixer que a l'Aldover no els hi afecte com a altres comunitats del Delta, que es veuen completament perjudicades.


Comunitat General de Regants de la Dreta de l´Ebre : NOTÍCIES : Entrevista a Jordi Audí, President de la Zona d’AldoverQuines són les característiques de la vostra zona?

La zona d'Aldover és la més petita de totes les que formen part de la comunitat general. L'abast de l'espai que pertany a la comunitat de regants és d'uns 200 jornals, tot i que cal tenir en compte que hi ha algunes finques que tenen pous i són autosuficients en quan al consum de l'aigua de reg. A més, la nostra situació fa que les nostres característiques siguin completament diferents a altres zones de la Comunitat. Una de les particularitats d'Aldover és que per regar hem de bombejar l'aigua cap als nostres camps, ja que el nivell de la terra està bastant per sobre del canal.


Quina és la principal activitat de la zona?

Ens dediquem majoritàriament al conreu de cítrics. Produïm anualment uns 5 o 6 milions de quilos de taronges, clementines, així com alguna varietat de mandarines i taronges mes tardanes però molt valorades. Les fruites es conreen a les nostres finques i després les venem, principalment, a cooperatives i grans empreses.


Com valora la situació d'Aldover?

Ens trobem bé, cal considerar que, com deia anteriorment, la nostra situació es bastant diferent a les zones de més properes al mar. Optimitzem al màxim el consum de l'aigua entre les nostres finques i reguem per degoteig, la qual cosa ens fa reduir considerablement el nivell de despesa. A més un factor característic d'Aldover és que les nostres finques les treballem els propietaris.


I com és la relació amb la Comunitat General?

La nostra relació amb La Comunitat General és magnifica. M'agradaria destacar que tot i ser una zona molt reduïda, el tracte que rebem és excel·lent, ja que som escoltats i tinguts en compte com qualsevol altra zona, independentment de que la nostra extensió sigui molt més modesta.


I què en pensa sobre la situació del Delta?

Estem situats a la zona alta, la qual cosa fa que la problemàtica del Delta ens afecti de manera molt diferent a com pot fer-ho a altres zones, on la regressió els perjudica de forma directe. Tot i així, com a part del territori, ens sentim completament identificats amb la situació i considerem que les administracions han d'actuar amb rapidesa per posar en marxa totes les inversions i actuacions necessàries per aturar la regressió. Es tindrien que fer aportacions de material dur com serien pedres ja que no podem esperar 10 o 15 anys a veure si baixen els sediments dels riu. Entre tots hem de cuidar i protegir el Delta.

Comunitat General de Regants de la Dreta de l´Ebre
Passeig Canal, 43-49 - Amposta - Tel. +34 977 70 00 81 - correu electrònic
Informació i avís legal | Política de privacitat

- Aenor. Gestión ambiental. GA-22050457

- Certificat IQNet

- Banc Sabadell