COMUNITAT GENERAL DE REGANTS DEL CANAL DE LA DRETA DE L´EBRE

Redistribució de 385.000 metres cúbics de sorres al Delta (11/06/2021)

Recentment, el Ministeri per la Transició Ecològica i Repte Demogràfic (MITECO) ha anunciat que mobilitzarà 385.000 m3 de sorra per protegir el front litoral del Delta, davant els possibles temporals que es puguin produir a la tardor. El repartiment de sorres s'estendrà entre la Platja de l'Arenal a l'Ampolla (25.000 m3); la Platja de la punta del Fangar-sud/els Vascos (30.000 m3); la Platja de la Marquesa a la Bassa de l'Arena i Riumar, a Deltebre (120.000 m3); la Platja de l'Illa de Buda a Sant Jaume d'Enveja (60.000 m3); i la Platja del Trabucador a Sant Carles de la Ràpita (150.000 m3).

Tal i com venim informant, des de la Taula de Consens mantenim un contacte permanent amb les administracions públiques, per tal de poder seguir avançant i consensuant les solucions que requereix el Delta i, en aquest sentit, valorem positivament aquesta actuació, com a mesura provisional i d'urgència. Tot i així, considerem que l'aportació de sorres no ha d'aturar el debat que tenim obert amb el govern espanyol i la Generalitat, per demanar solucions molt més profundes i estructurals davant la problemàtica del Delta.

En aquests moments ens trobem a l'espera d'una reunió amb representants del MITECO, per tal de tractar les al·legacions que vam formular al Pla per a la Protecció del Delta de l'Ebre que va presentar el ministeri. Així mateix, també mantenim línies obertes amb el Síndic de Greuges Rafael Ribó, al qual ja vam explicar les nostres discrepàncies referents al Pla. Per la seva banda, el Síndic ja ens ha comunicat que va traslladar les nostres observacions a la seva homònima europea, que recentment ha interpel·lat al govern espanyol, sobre si les seves actuacions davant la situació del Delta compleixen amb el que dicten les normatives europees.

Comunitat General de Regants de la Dreta de l´Ebre
Passeig Canal, 43-49 - Amposta - Tel. +34 977 70 00 81 - correu electrònic
Informació i avís legal | Política de privacitat

- Aenor. Gestión ambiental. GA-22050457

- Certificat IQNet

- Banc Sabadell