COMUNITAT GENERAL DE REGANTS DEL CANAL DE LA DRETA DE L´EBRE

Reunió de la Taula de Consens amb el Secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán (25/06/2021)

Representants de la Taula de Consens ens vam reunir el 18 de juny amb el Secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán. Durant la trobada se'ns va informar que el Ministeri per a la Transició Ecològica (MITERD) rebrà, durant la primera quinzena d'agost, el document tècnic sobre la protecció del Delta de l'Ebre redactat pel CEDEX, a partir de la proposta inicial presentada el passat mes de febrer i de l'anàlisi i consideració de les aportacions rebudes durant el període de consulta pública.

Aquest informe no serà el pla definitiu, ja que després d'una revisió inicial per part del Ministeri, es traslladarà a una comissió tècnica integrada per les Direccions Generals de la Costa del Mar i de l'Aigua. En aquest sentit, des de la Taula de Consens hem ofert, una vegada més, la nostra disposició a col·laborar per establir l'estratègia definitiva d'actuacions per a la protecció del Delta.

Durant la reunió també es van abordar les garanties ambientals i pressupostàries del pla. Les dues parts hem acordat que sigui sotmès a una avaluació ambiental estratègica que, considerem, l'ha de dotar d'ordre i coherència, a més de donar una major seguretat jurídica a l'hora de fer les avaluacions d'impacte ambiental. Pel que fa al finançament i, davant la preocupació que venim expressant respecte al risc de perdre, per demora, els fons de recuperació Next Generation, Morán assegurà que la seva voluntat és evitar la presa de decisions precipitades i del que es tracta és de fer un document suficientment sòlid. El Secretari d'Estat de Medi Ambient va afirmar que el projecte resultant es finançarà amb els recursos financers necessaris, i que fins no pugui arribar el Next Generation, s'arribarà amb els Fons del FEDER o amb els pressupostos generals de l'Estat.

Així mateix, també hem demanat al MITERD que les actuacions preventives que s'hagin de fer al Delta, mentre no estigui enllestida l'estratègia de protecció definitiva amb solucions estructurals, es facin en la línia de les aportacions que ha fet la Taula al pla que, com es va comentar, estan en consonància amb les del Govern de la Generalitat, el Parc Natural del Delta i altres actors socioeconòmics, així com amb la majoria dels ciutadans del territori.

Finalment, des de la Taula de Consens informarem que creiem essencial que l'estratègia s'incorpori al nou Pla Hidrològic de Conca, sobretot pel que fa a la recuperació del trànsit sedimentari, així com a altres normatives com el Pla de gestió de riscos d'inundació de la demarcació de l'Ebre, especialment els relacionats amb la inundació marina.

Comunitat General de Regants de la Dreta de l´Ebre
Passeig Canal, 43-49 - Amposta - Tel. +34 977 70 00 81 - correu electrònic
Informació i avís legal | Política de privacitat

- Aenor. Gestión ambiental. GA-22050457

- Certificat IQNet

- Banc Sabadell