COMUNITAT GENERAL DE REGANTS DEL CANAL DE LA DRETA DE L´EBRE

Actuació contra la presència d'algues a la xarxa de reg (21/07/2021)

Des d'aquest mes hem començat a implementar una nova tècnica per combatre la problemàtica que ocasiona l'excés de vegetació aquàtica


Les diferents tipus d'algues que habiten a la xarxa de reg de la Comunitat és una problemàtica que ens ve afectant des de fa temps cada estiu, principalment durant els mesos de juliol i agost. L'excés de vegetació aquàtica perjudica el bon funcionament dels canals i sèquies, reduint els cabals per augment de la rugositat en els canals, impedint que l'aigua arribi en bones condicions a peu de parcel·la.

Davant d'aquesta situació, venim actuant de forma periòdica tot retirant, amb diferents tipus de màquines i estris, les algues que queden adherides als laterals i soleres de canals i sèquies. Aquest any però, davant de la situació excepcional que estem vivint, les pràctiques habituals realitzades fins al moment, han estat insuficients per poder controlar aquesta vegetació aquàtica i ens hem vist forçats a prendre mesures més dràstiques, utilitzades ja en temps passats.

Aquestes mesures han consistit a realitzar una sèrie de “tandejos” en el reg. Durant aquest mes de juliol, de forma ordenada, s'han anat tancant una sèrie de sèquies principals durant un període de 48 hores, període que permet que les algues morin per l'exposició directa al sol i la retirada per part de la maquinària, així com permetre recuperar aigua per augmentar els nivells-cabals i millorar la qualitat del reg.

Som conscients dels inconvenients que aquest fet ocasiona , però la situació ens ha decidit a prendre aquesta mesura abans que el control del rec resultés insostenible.

Comunitat General de Regants de la Dreta de l´Ebre
Passeig Canal, 43-49 - Amposta - Tel. +34 977 70 00 81 - correu electrònic
Informació i avís legal | Política de privacitat

- Aenor. Gestión ambiental. GA-22050457

- Certificat IQNet

- Banc Sabadell