COMUNITAT GENERAL DE REGANTS
DEL CANAL DE LA DRETA DE L´EBRE
 

Moviments per a la protecció del Delta (10/02/2022)

La Generalitat preveu moure 1,4 milions de m3 de sorres per reobrir la Badia del Fangar i el Síndic de Greuges trasllada a Ia CE les queixes per la manca d'actuacions de les administracions públiques.


A finals de gener, el departament d'Acció Climàtica i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya va anunciar la seva intenció de posar en marxa un projecte, pel moviment d'1,4 milions de metres cúbics de sorra, per tal de reobrir la Badia del Fangar, un espai que va quedar seriosament afectat com a conseqüència del temporal Glòria.

El projecte compta amb un pressupost inicial superior als cinc milions d'euros, i per executar-lo caldrà tenir l'autorització del govern de l'Estat. La Generalitat ja ha elaborat un estudi tècnic per localitzar els bancs de sorra que es traslladaran al frontal del Delta, entre la platja de la Marquesa, l'estació de bombament i la Badia del Fangar. L'administració catalana vol dissenyar al llarg d'aquest any el projecte executiu, per tal de poder iniciar la seva execució, com a molt tard, durant el primer trimestre de 2023.


PROTECCIÓ DEL CANAL VELL I L'ENCANYISSADA.

Cinc millions per a les basses del CANAL VELL I ENCANYISSADA El director general de politiques Ambientals i Medi Natural i la secretària d'Accio climàtica visitaren, el 27-1-22 les basses del Canal Vell i L'Encanyissada, on enguany s'invertiran gairebé 5 milions en obres de millora i reforç de les proteccions perimetrals. L'objectui es protegir el Poble Nou i els camps de conreu veins en cas de pujada del nivell del mar, alhora que es permet la lliure entrada d'aigua marina a les basses assegurant el seu equilibri ecologic.

Comunitat General
de Regants de la Dreta de l´Ebre
Passeig Canal, 43-49 - Amposta - Tel. +34 977 70 00 81 - correu electrònic
Informació i avís legal | Política de privacitat

- Aenor. Gestión ambiental. GA-22050457

- Certificat IQNet

- Banc Sabadell