COMUNITAT GENERAL DE REGANTS
DEL CANAL DE LA DRETA DE L´EBRE
 

Reparació de l’avant canal i treballs de manteniment (16/03/2022)

16/3/2022

El passat 9 de febrer es van iniciar les obres per a la reparació de l’avant canal. Aquesta actuació consta de tres fases i està previst que, la primera d'elles, estigui acabada entre finals d'abril i principis de maig. Fins ara, s'han fet dues gran parades d'escullera i argila per poder eixugar les aigües de l’avant-canal, considerant que la comporta actual no tanca, la qual cosa ens ha permès poder entrar a treballar. Així mateix, ja hem començat a preparar l'avant-canal per a la instal·lació d'una nova comporta tipus resclosa, que ja estarà preparada en aquesta primera fase i que permetrà tancar-lo de manera estanca. També està contemplat instal·lar una nova descàrrega de fons, durant aquests propers mesos.

Per altra banda, s'estan realitzant les tasques de manteniment habituals de tots els anys amb la neteja dels canals, i l'extracció dels fangs acumulats per poder detectar fuites d'aigua i esquerdes, així com la pintura i arranjament de les comportes de reg, amb l'objectiu de poder iniciar la campanya en condicions. Altres treballs tenen a veure amb l'arranjament de les juntes dels canals de formigó on es detecten fuites, la reparació dels formigons dels hastials dels canal d'alimentació, que genera alguns problemes amb el descobriment de les armadures o l'arranjament de passos d'aigua (canonades de canal a finca). També s'actua en el manteniment de les estacions de bombeig, taller, reixes auto-netejant, caselles... La previsió es tornar a soltar l'aigua al canal, coincidint amb la finalització de les intervencions de la fase 1 de l'avant-canal.


Comunitat General de Regants de la Dreta de l´Ebre : NOTÍCIES : Reparació de l’avant canal i treballs de manteniment (16/03/2022)

Comunitat General
de Regants de la Dreta de l´Ebre
Passeig Canal, 43-49 - Amposta - Tel. +34 977 70 00 81 - correu electrònic
Informació i avís legal | Política de privacitat

- Aenor. Gestión ambiental. GA-22050457

- Certificat IQNet

- Banc Sabadell