COMUNITAT GENERAL DE REGANTS
DEL CANAL DE LA DRETA DE L´EBRE
 

Visita als Països Baixos (19/04/2022)

Una delegació formada per representants de la Taula de Consens, el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, el Delegat del Govern de les Terres de l'Ebre, així com representants del Ministeri, han viatjat durant la primera setmana d'abril als Països Baixos, per conèixer quines són les mesures que s'estan implementant en aquest país per a protegir la seva costa.

Durant la visita intercanviarem coneixements i experiències amb representants de diferents entitats i associacions dels Països Baixos, per tal de valorar la seva possible aplicació al Delta de l'Ebre. En primer lloc, visitarem les dunes d'Hondsbossche, situades a la ciutat de Deft, on s'ha posat en marxa un innovador projecte que té com a principal objectiu la protecció de la línia de costa.

Tenim programada una trobada amb l'associació Ecoshape, una entitat formada per universitats, centres de recerca i grups ecologistes. També mantindrem una reunió amb l'agència Rijkswaterstaat, del Ministeri holandès d'Infraestructures i Gestió de l'Aigua, i una visita a Deltagost, unes instal·lacions on s'analitza l'impacte de les onades en les estructures i la vegetació.

Per últim, ens desplaçarem a la costa de Delfland, on podrem veure l'anomenat “Motor de sorra”. Es tracta d'un projecte que s'ha posat en marxa per a evitar la regressió de les platges, que consisteix a dipositar una gran quantitat de sorra a la costa per aconseguir que, de manera natural, les marees, el vent o les onades la vagin repartint pel litoral.

Considerem que aquest viatge pot ser una molt bona oportunitat per a observar, sobre el terreny, algunes de les mesures que s'estan aplicant, en aquest cas als Països Baixos, i conèixer els seus efectes amb la finalitat de possibles actuacions al Delta, d'acord amb aquest model, al Delta de l'Ebre.

Comunitat General
de Regants de la Dreta de l´Ebre
Passeig Canal, 43-49 - Amposta - Tel. +34 977 70 00 81 - correu electrònic
Informació i avís legal | Política de privacitat

- Aenor. Gestión ambiental. GA-22050457

- Certificat IQNet

- Banc Sabadell