COMUNITAT GENERAL DE REGANTS
DEL CANAL DE LA DRETA DE L´EBRE
 

Missatge unànime del diferents actors del territori davant La Comissió d'Estudi del Delta de l'Ebre del Parlament de Catalunya (25/04/2022)

El passat 19 d'abril vam ser convidats a participar i expressar el nostre punt de vista sobre l'estat del Delta, davant la Comissió d'Estudi del Delta de l'Ebre del Parlament de Catalunya. A la sessió van intervenir el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig, i els presidents de les dues Comunitats de Regants. Podeu consultar aquí la totalitat de la jornada.

A part de repassar i exposar, amb detall, la gravetat de la situació del Delta i les conseqüències que comporta la carència d'actuacions estructurals amb caràcter d'urgència, durant les intervencions també vam aprofitar per “denunciar” la manca d'entesa entre administracions, que té com a resultat una situació d'inacció i de falta de compromís real per implementar solucions. Segons Manel Ferré, “aquesta falta d'entesa i voluntat per implementar solucions és un misteri al qual no som capaços de trobar-li explicacions, ja que de vegades hem tingut la sensació que estem davant d'un diàleg de sords”. Per als representats del territori les solucions són relativament senzilles, ja que tal com va manifestar Ferré, “ja estan contemplades al Pla Delta, elaborat per la Taula de Consens, com a resultat d'un treball rigorós consensuat al territori. Per tant, ara només fa falta posar un calendari, finançar les actuacions i executar-les”.

Durant la sessió també vam fer referència al recent viatge als Països Baixos i van exposar amb una certa enveja el compromís dels seus governants davant problemàtiques similars, que en alguns casos són, fins i tot, més complexes que les que afecten al Delta. Segons va comentar Roig, “la conclusió del govern d'aquell país, és que el cost social de la inacció sempre serà molt superior al cost que comporten la posada en marxa de solucions”.

Els diferents representants del grups polítics integrats a la Comissió d'Estudi van mostrar la seva solidaritat, i la necessitat d'emprendre accions urgents. Van formular-nos diverses preguntes i, en alguns casos, remarcaren el compromís del seus partits per trobar solucions. En aquest sentit, ens van emplaçar a una nova sessió de seguiment per exposar algunes conclusions, a les quals vam arribar després de viatge als Països Baixos on podrem explicar detalladament l'efectivitat de les mesures emprades per protegir les seves costes.

Tenim una certa esperança, no exempta d'un punt d'escepticisme, que aquesta sessió pugui servir per poder desbloquejar actuacions i que la resolució de la problemàtica del Delta comenci a tenir protagonisme en l'agenda de la Generalitat, ja que tal i com va manifestar Manel Ferré al final de la seva intervenció, “Ajudeu-nos!, veniu a conèixer el Delta, així l'entendreu, l'estimareu i el defensareu com es mereix”.

La intervenció del senyor Manel Ferré, president de la Comunitat General de Regants del Canal de la Dreta de l'Ebre es por visualitzar al següent enllaç: https://www.dropbox.com/s/11g5eehwinj3ivc/Manel%20Ferre%20Parlament.mp4?dl=0

I les preguntes i respostes corresponents al següent enllaç: https://www.dropbox.com/s/rtykgd512a6ql0t/Manel%20Ferre%20Respostes%20Parlament.mp4?dl=0

Comunitat General
de Regants de la Dreta de l´Ebre
Passeig Canal, 43-49 - Amposta - Tel. +34 977 70 00 81 - correu electrònic
Informació i avís legal | Política de privacitat

- Aenor. Gestión ambiental. GA-22050457

- Certificat IQNet

- Banc Sabadell