COMUNITAT GENERAL DE REGANTS
DEL CANAL DE LA DRETA DE L´EBRE
 

El Govern de la Generalitat anuncia una inversió de 63 milions d'euros al Delta (30/05/2022)

Des de la Taula de Consenshem rebut amb satisfacció el recent anunci del departament d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya, d'invertir 63 milions d'euros en la protecció del Delta. Tot i que de moment no s'ha explicitat clarament les actuacions que contemplen i la procedència de les inversions, considerem que és la primera vegada que hi ha una voluntat d'establir un pla amb visió a curt, mig i llarg termini.

També valorem positivament que l’Estratègia Delta del Govern es trobi en sintonia amb el Pla Delta, que vam elaborar entre tots els actors del territori. A més, confiem que la nova comissió de protecció del Delta de l’Ebre anunciada per la consellera Jordà, pugui tenir un paper clau perquè la Comissió Mixta proposada per la Taula de Consens, sigui realment efectiva i actuï com el punt de trobada i entesa, tal com venim defensant des de fa molt temps, entre el Departament d’Acció Climàtica i el Ministeri per a la Transició Ecològica. És molt important que, d'una vegada, es desencalli l’execució de les actuacions que necessita el Delta, i, per això, el paper del Govern d'Espanya ha de ser protagonista, ja que és qui té gran part de les competències.

Portem molt temps intentant fer entendre que les dues administracions han de treballar de la mà, i que no té cap sentit que es realitzin actuacions per separat. És per això, que volem reiterar el Ministeri que els plantejaments del Pla presentat el 2021 han de canviar radicalment, ja que l'actual proposta compta amb la total oposició del territori.

Aquests últims moviments de la Generalitat, considerem que poden tenir molt a veure amb la visita tècnica realitzada el passat mes d'abril als Països Baixos, ja que els representants de l'administració catalana, van poder observar sobre el terreny, l'efectivitat de moltes de les propostes que venim defensant.

Comunitat General
de Regants de la Dreta de l´Ebre
Passeig Canal, 43-49 - Amposta - Tel. +34 977 70 00 81 - correu electrònic
Informació i avís legal | Política de privacitat

- Aenor. Gestión ambiental. GA-22050457

- Certificat IQNet

- Banc Sabadell