COMUNITAT GENERAL DE REGANTS
DEL CANAL DE LA DRETA DE L´EBRE
 

Les Cambres de Comerç catalanes sensibles amb la problemàtica del Delta (08/06/2022)

Membres de la Comissió d'Ordenació del Territori de les cambres catalanes van visitar aquesta setmana la Platja de la Marquesa, i es van poder reunir amb representants de la Taula de Consens. Durant la trobada, Rafa Sánchez, enginyer i portaveu tècnic de la Taula, va presentar el projecte del Pla Delta, elaborat i consensuat al territori.

D'aquest encontre sorgí el compromís, per part de les cambres catalanes, de donar suport a la Taula de Consens. En aquest sentit, la Comissió d'Ordenació del Territori del Consell General de Catalunya ha decidit, per unanimitat, proposar a les cambres de comerç adherir-se al manifest en defensa del Delta de l'Ebre i reclamar el desenvolupament urgent d'un pla per a la seva protecció.

Aquest manifest reclama a les autoritats competents, tant nacionals com internacionals:

  • Reconèixer el Delta de l'Ebre com un dels espais europeus més amenaçats per l'emergència climàtica. Una problemàtica que afecta tant als seus sistemes naturals com socioeconòmics. Aquesta situació, fa imprescindible la posada en marxa de mesures urgents a curt, mitjà i llarg termini.
  • Desenvolupar un Pla de Protecció del Delta de l'Ebre, prenent com a referència estratègica les mesures recollides al document “La problemàtica del Delta de l'Ebre enfront de la regressió i la inundació. Propostes d'actuacions consensuades des del territori”, de la Taula de Consens.
  • Mobilitzar els recursos necessaris per portar a terme aquest Pla i, protegir el Delta de l'Ebre davant dels desafiaments presents i futurs que comporta l'emergència climàtica.

Des de la Taula de Consens, valorem molt positivament la sensibilitat cap a la nostra problemàtica dels diferents actors socials i econòmics del país. El compromís de les cambres de comerç catalanes es farà realitat amb l'adhesió al manifest, un pas més, per tal de sumar esforços amb l'objectiu que les administracions es posin d'acord, per a començar a implementar les solucions que, des de fa molt temps, portem reclamant des del territori.

Comunitat General
de Regants de la Dreta de l´Ebre
Passeig Canal, 43-49 - Amposta - Tel. +34 977 70 00 81 - correu electrònic
Informació i avís legal | Política de privacitat

- Aenor. Gestión ambiental. GA-22050457

- Certificat IQNet

- Banc Sabadell