COMUNITAT GENERAL DE REGANTS
DEL CANAL DE LA DRETA DE L´EBRE
 

La consellera Teresa Jordà presenta l'Estratègia Delta (13/07/2022)

Comunitat General de Regants de la Dreta de l´Ebre : NOTÍCIES : La consellera Teresa Jordà presenta l’Estratègia Delta  (13/07/2022)El passat 8 de juliol Teresa Jordà, consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural va presentar-nos a Amposta les principals línies d'actuació de la Estratègia Delta, que ha desenvolupat el seu departament. A l'acte, també hi van estar presents, el delegat del Govern, Albert Salvadó i el director dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica a les Terres de l'Ebre, Jesús Gómez.

La consellera va assenyalar que l'estratègia que s'ha elaborat és el resultat de l'anàlisi de la situació, del diàleg amb tots els agents implicats del territori i també de la recerca d'experiències similars a altres països. Segons Jordà, aquesta feina que s'ha dut a terme durant els últims mesos ha donat com a resultat un plantejament que ha de ser efectiu per a la protecció del Delta. El pla proposat per la Generalitat contempla una actuació a curt, mitjà i llarg termini i suposarà una inversió de 63 milions d'euros.

De cara al curt i mitja termini, Jordà va destacar la creació d'una taula de treball, en la qual ha de participar la Generalitat i el Ministerio de Transición Ecológica y Reto Demográfico que, segons va anunciar, ja ha celebrat dues reunions, per coordinar i accelerar totes les propostes ja plantejades. L'objectiu és que aquest treball inicial permeti estructurar un projecte que englobi actuacions com l'execució de les guardes de les basses o la segona fase del camí de la Guarda, entre d'altres, i que defineixi clarament les competències de les administracions i un calendari d'execució.

Pel que fa al treball a llarg termini, Jordà va apuntar que tot i que són conscients que és absolutament necessari la implementació de mesures urgents, el pla també ha de contemplar una visió a anys vista, capaç d'aportar solucions efectives. “Volem posar en marxa un model de gestió, que permeti un diàleg amb tots els agents implicats”, va afirmar la consellera.

Per la seva banda, el delegat del Govern, Albert Salvadó, va comentar que “la protecció del Delta de l'Ebre és un dels grans reptes de país” i es va mostrar satisfet de tot el treball que s'ha vingut realitzant durant l'últim any. Per Salvadó, ha arribat el moment de deixar de discutir per les competències, ja que del que es tracte és d'escoltar l'opinió del territori amb el clar objectiu de conservar l'actual morfologia del Delta.

Des de la Taula de Consens valorem molt positivament aquesta trobada i la interpretem com la ratificació pública  del compromís de la Conselleria amb el Pla Delta que vam elaborar en el seu moment. La postura de la Generalitat ens permet concebre esperances en el futur, si bé no podem oblidar que ara el que cal és involucrar a l'Estat, que encara està lluny d'aportar solucions i assumir competències, que siguin capaces de fer front a la nostra problemàtica.


Comunitat General
de Regants de la Dreta de l´Ebre
Passeig Canal, 43-49 - Amposta - Tel. +34 977 70 00 81 - correu electrònic
Informació i avís legal | Política de privacitat

- Aenor. Gestión ambiental. GA-22050457

- Certificat IQNet

- Banc Sabadell