COMUNITAT GENERAL DE REGANTS
DEL CANAL DE LA DRETA DE L´EBRE
 

El MITECO comença el moviment de més de 300.000 m³ de sorres (14/10/2022)

La primera setmana d'octubre, el Ministeri per a la Transició Ecològica ha iniciat el projecte que contempla el moviment de més de 300.000 m³ de sorra cap a les zones més fràgils del Delta. Les primeres intervencions s'estan centrant en desplaçar arenes des de la Punta de la Banya fins al Trabucador i des de la zona del Serrallo a l'Illa de Buda. A finals de mes, està previst que el moviment de sorres també es faci extensiu des de la Punta del Fangar fins a la platja de la Marquesa i Riumar.

Cal recordar que aquesta intervenció, que compta amb un pressupost de 4 milions d'euros, ja estava planificada i que es tenia que haver executat ara fa un any, com a mesura d'urgència per poder mitigar l'efecte durant la tardor de possibles temporals. En el seu moment, la Generalitat va demanar una avaluació d'impacte ambiental del projecte i des del Ministeri es va considerar que sense l'informe no es podien iniciar les obres. El tràmit es va anar endarrerint i fins al febrer no es va tenir llum verda, per la qual cosa, es va decidir posposar la seva execució, que finalment s'està fent efectiva durant aquest mes.


Valoració positiva, però calen intervencions més profundes i major coordinació entre administracions

Des de la Taula de Consens valoren positivament la intervenció, si bé seguim reclamant que cal l'aplicació per part del Ministeri, de moviments de major volum i de la posada en marxa mesures més estructurals i amb un recorregut que contempli més enllà del curt termini. Aquest projecte, coincideix amb les actuacions que també ha posat en marxa el departament d'Acció Climàtica amb l'inici dels treballs per fer una batimetria del fons marí deltaic i de les sorres disponibles, amb l'objectiu de poder moure fins a 11 milions de m³ d'arena del fons del mar durant el 2024.

Portem molt temps reclamant intervencions decidides per part de les administracions i, per això, celebrem que s'hagin posat en marxa, però considerem que és necessària una major coordinació entre Generalitat i Govern, per tal de que les actuacions siguin més ràpides i efectives. En aquest sentit, és imprescindible que s'activi la Comissió Mixta, de la qual tindrien que formar part les dues administracions i la Taula de Consens, per tal de convertir-se en un espai de treball conjunt entre tots els actors implicats en la defensa del Delta.


Comunitat General de Regants de la Dreta de l´Ebre : NOTÍCIES : El MITECO comença el moviment de més de 300.000 m³ de sorres (14/10/2022)

Comunitat General
de Regants de la Dreta de l´Ebre
Passeig Canal, 43-49 - Amposta - Tel. +34 977 70 00 81 - correu electrònic
Informació i avís legal | Política de privacitat

- Aenor. Gestión ambiental. GA-22050457

- Certificat IQNet

- Banc Sabadell