COMUNITAT GENERAL DE REGANTS
DEL CANAL DE LA DRETA DE L´EBRE
 

El conreu de l'arròs amenaçat per les males herbes i la ineficàcia dels tractaments actuals (20/10/2022)

Comunitat General de Regants de la Dreta de l´Ebre : NOTÍCIES : El conreu de l’arròs amenaçat per les males herbes i la ineficàcia dels tractaments actuals (20/10/2022)La producció d'arròs al delta de l'Ebre es troba seriosament amenaçada per l'afectació de les males herbes i, sobretot, per la ineficàcia dels tractaments actuals per combatre-les. Es tracte d'una situació d'emergència, sobre la qual es necessita l'aplicació de noves mesures i tractaments que resultin eficients, ja que amb els fitosanitaris autoritzats que es venen utilitzant, molts camps d'arròs es quedaran per segar.


Solucions per part de l'administració

Per tal de conèixer la situació de primera mà, el passat 20 de setembre el director general de Sanidad de la Producción Agraria del Ministeri, Valentín Almansa, va visitar el delta. De la trobada va sorgir el compromís per part del Ministeri d'Agricultura de posar a treballar el seu equip per a la recerca d'algun fitosanitari de caràcter antigerminatiu autoritzat per a altres tipus de conreus, i que de manera excepcional es pugui aplicar a l'arròs.

Almansa també va comprometre's a crear un grup de treball específic per a les zones arrosseres sense alternativa de conreu i es va mostrar receptiu davant la proposta de seguir avançant en la regularització de noves tecnologies d'obtenció de varietats més resistents a les males herbes i les malalties, un fet que permetria reduir significativament la dependència del conreu als fitosanitaris.


Preocupació davant la normativa europea

A més, durant la visita, el sector arrosser del delta de l'Ebre també va expressar al representant del Ministeri la seva preocupació davant la nova normativa sobre l'ús de fitosanitaris que prepara la Comissió Europea. En el cas del delta, la prohibició de productes fitosanitaris tindria nefastes conseqüències i deixaria molt poques alternatives per al conreu de l'arròs en una zona amb les particularitats del nostre territori.Comunitat General
de Regants de la Dreta de l´Ebre
Passeig Canal, 43-49 - Amposta - Tel. +34 977 70 00 81 - correu electrònic
Informació i avís legal | Política de privacitat

- Aenor. Gestión ambiental. GA-22050457

- Certificat IQNet

- Banc Sabadell