COMUNITAT GENERAL DE REGANTS
DEL CANAL DE LA DRETA DE L´EBRE
 

La Comunitat de Regants valora positivament els resultats, considerant les importants restriccions de reg que s'han hagut d'aplicar (02/11/2023)

Amposta, 2 de novembre de 2023. / La Comunitat General de Regants de la Dreta de l’Ebre (CGRCDE) calcula que la producció d'arròs ha caigut aquest any, entre un 15 i un 20% de mitjana. Aquestes s'han produït al total de les zones, considerant que a Poblenou la davallada ha estat superior, degut a que en tractar-se d'un terreny més arenós i salinitzat, la manca d'aigua ha estat més evident.

Tot i aquestes xifres, des de la Comunitat de la Dreta es considera que els resultats han estat més positius del que es podia preveure inicialment, quan la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) va determinar que enguany reduirien, fins el 50%, els 27 m³ d’aigua que assigna a la comunitat per al reg.

Aquesta complexa situació va generar un intens debat intern per valorar possibles actuacions, per tal d’optimitzar els recursos disponibles. Finalment, seguint les recomanacions dels estudis elaborats pels tècnics de la Comunitat, l’equip de govern va decidir engegar la solta d’aigua de manera intermitent (regar el 50% del temps amb el 100% de la concessió), un sistema d'alternança que s'ha mantingut durant tota la campanya.

Segons el president de la Comunitat de la dreta, “no podem estar contents quan en algunes zones la collita s'ha vist clarament afectada, però donades les circumstàncies, podem considerar que la situació no ha estat catastròfica i que hem pogut salvar una gran part de la producció”.


Sol·licituds d'ajuts associats al Decret de Sequera

Per altra banda, la Comunitat de Regants reclama que es facin efectives, al més aviat possible, els ajuts associats al Decret de Sequera que s'atorguen des del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, per tal que permetin alleugerar part de les pèrdues, sobretot entre els productors d'arròs de les zones més afectades.

Comunitat General
de Regants de la Dreta de l´Ebre
Passeig Canal, 43-49 - Amposta - Tel. +34 977 70 00 81 - correu electrònic
Informació i avís legal | Política de privacitat

- Aenor. Gestión ambiental. GA-22050457

- Certificat IQNet

- Banc Sabadell